Piekarnik rozgrzać do 200 st C. Twaróg rozdrobnić, przeciskając przez praskę. Przesiać mąkę z solą, dodać żółtko i śmietanę, masło posiekać na drobne kawałki, dodać do pozostałych składników. Zagnieść ciasto, jeśli będzie bardzo klejące dodajcie 2 łyżki mąki lub troszkę więcej.
Rozwałkować placek o grubości około 4 mm, pokroić na kwadraty 5 x 5 cm, można przygotować w innym rozmiarze. Na środku położyć łyżkę farszu, złożyć ciasto na pół i zlepić brzegi ciasta.
Paszteciki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wierzch pasztecików można pomalować rozbełtanym jajkiem z 1 łyżką mleka.
Piec około 20 minut lub do przyrumienienia się wierzchu. Po upieczeniu lekko przestudzić, podawać ciepłe.