Drukuj
serniczki z malinami

Serniczki z malinami

Prosty przepis, a efekt bardzo smaczny.

Rodzaj Desery
Kuchnia Polish
Keyword mailny, twaróg
Przygotowanie 15 minutes
Gotowanie 30 minutes
Razem 45 minutes
Porcje 21 Tutaj możesz zmienić ilość porcji
Autor Anna

Składniki

  • 500 g twarogu trzykrotnie mielonego
  • 250 g serka mascarpone
  • 100 g drobnego cukru
  • 2 średnie jajka
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 szklanka malin

Składniki na spód

  • 40 g chrupek śniadaniowych o smaku miodowym użyłam gwiazdek
  • 80 g białej czekolady
  • 3 łyżki masła
  • 50 g wiórków kokosowych

Instrukcja

  1. Czekoladę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej. Do płynnej mieszanki dodać wiórki kokosowe, a następnie całość wymieszać z chrupkami.

  2. Formę do muffinek wyłożyć papilotami, na ich dno wsypać po 1 łyżce przygotowanej mieszanki.

  3. Piekarnik rozgrzać do temperatury 170 st C.

  4. Sery umieścić w misce, dodać cukier, krótko zmiksować. Następnie dodać jajka miksować do połączenia się składników, dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną, całość wymieszać.

  5. Do przygotowanych foremek nałożyć porcję masy serowej ( masę nałożyłam niemal do wysokości papilotów ) na wierzch każdej muffinki delikatnie wcisnąć po trzy maliny , można więcej.

  6. Piec około 30 minut z opcją górnej i dolnej grzałki.

  7. Smacznego!