40gchrupek śniadaniowych o smaku miodowymużyłam gwiazdek
80gbiałej czekolady
3łyżkimasła
50gwiórków kokosowych
Instrukcje
Czekoladę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej. Do płynnej mieszanki dodać wiórki kokosowe, a następnie całość wymieszać z chrupkami.
Formę do muffinek wyłożyć papilotami, na ich dno wsypać po 1 łyżce przygotowanej mieszanki.
Piekarnik rozgrzać do temperatury 170 st C.
Sery umieścić w misce, dodać cukier, krótko zmiksować. Następnie dodać jajka miksować do połączenia się składników, dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną, całość wymieszać.
Do przygotowanych foremek nałożyć porcję masy serowej ( masę nałożyłam niemal do wysokości papilotów ) na wierzch każdej muffinki delikatnie wcisnąć po trzy maliny , można więcej.
Piec około 30 minut z opcją górnej i dolnej grzałki.