Drukuj

Spaghetti z paprykowym pesto

Fantastyczne spaghetti z papryki czerwonej-RAW.

Rodzaj Obiad
Kuchnia Polish
Keyword papryka
Przygotowanie 10 minutes
Gotowanie 8 minutes
Razem 18 minutes
Porcje 4 Tutaj możesz zmienić ilość porcji
Autor Anna

Składniki

  • 100 g czerwonej papryki typu Ramiro
  • 10 g obranego czosnku
  • 30 g orzeszków piniowych
  • sól do smaku
  • świeżo mielony pieprz do smaku
  • 1 średnia cebula
  • 60 g parmezanu
  • 1 szczypta płatków chilli
  • 1 łyżeczka słodkiej papryk w proszku
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • makaron na 4 osoby typu spaghetti użyłam razowego

Instrukcja

  1. Makaron ugotować, odcedzić. Paprykę, cebulę i czosnek pokroić na kawałki, wystarczy rozdrobnić.

  2. Do miski malaksera lub blendera włożyć paprykę, cebulę, czosnek, wlać oliwę, zmiksować do uzyskania papki. Następnie dodać przyprawy i ser, ponownie zmiksować.
  3. Odcedzony makaron włożyć do garna w którym się gotował, dodać do niego przygotowane pesto, wymieszać. Podajemy gorące!
  4. Smacznego!