Składniki na ciasto umieścić w mikserze lub malakserze, zagnieść ciasto.
Formę o wymiarach 22 x 32 cm (może być odrobinę mniejsza) wyłożyć papierem do pieczenia, rozwałkować ciasto, wyłożyć nim formę. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 20 minut - opcja górnej i dolnej grzałki.
Do rondelka włożyć masło, rozpuścić je, a następnie delikatnie przestudzić.
Do miksera wbić jajka, dodać cukier i mielone migdały, zmiksować, następnie wlać cienkim strumieniem masło, miksować do połączenia się składników.
Na podpieczony spód wyłożyć dżem, rozsmarować na całej powierzchni, na dżem nałożyć maliny, zalać masą migdałową, górę posypać płatkami migdałowymi, wstawić do piekarnika, piec przez około 35-40 minut, wierzch ciasta powinien być złoty. Wystudzić.