Do miski wsypać wszystkie składniki na ciasto i zagnieść gładkie, jednolite ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na około 30 minut.
Piekarnik rozgrzać do temperatury 170 st C.
Ciasto wyjąć z lodówki, odciąć 20 % ciast, rozwałkować większą część na kształt formy, wyłożyć ciastem formę, podziurkować widelcem. Ciasto wstawić do piekarnika i piec spód przez 15 minut.
Zamrożone owoce wymieszać w misce razem z cukrem i mąką ziemniaczaną, tak aby mąką pokryły się wszystkie owoce. Owoce rozsypać równomiernie na spodzie tarty, rozsypując również cukier i mąkę która pozostanie na dnie miski.
Na tartce o grubych oczkach zetrzeć resztkę ciasta i rozsypać równomiernie po owocach. Wstawić do piekarnika i dopiec ciasto przez 20 - 25 minut.
Po upieczeniu wyjąć ciasto z piekarnika i wystudzić, można ciasto polać odrobiną ciemnej czekolady, a kiedy wystygnie posypać cukrem pudrem.