Do miseczki wlać sos sojowy, przeciśnięty czosnek i pozostałe składniki, wszystko dokładnie wymieszać.
Kaczka
Piersi kaczki umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Natrzeć piersi z każdej strony solą, pieprzem i majerankiem.
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 st C.
Na dnie naczynia żaroodpornego umieścić kratkę, jeśli takiej nie posiadacie można położyć zakrętki od słoików, a na nich położyć przygotowane piersi. Naczynie przykryć przykrywką lub folią aluminiową, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec przez 1 godzinę i 30 minut, po tym czasie zdjąć przykrywkę, polać wytopionym tłuszczem i piec jeszcze przez 15-20 minut, do przyrumienienia się skórki.
Wyjąć upieczone piersi z piekarnika, pozostawić do przestygnięcia. Jeszcze ciepłe piersi porwać na maleńkie kawałeczki, polać 2-3 łyżkami sosu hoisin, wymieszać.
Mini tortille
Do miski wsypać mąkę, miękkie masło, stopniowo dodawać gorącą wodę, mieszać widelcem, a następnie zagnieść ciasto ręką. Ciasto odłożyć na około 20 minut, przykryć zwilżoną ściereczką.
Ciasto przełożyć na stolnicę, ponownie wyrobić, a następnie uformować z niego cienki wałek. Wałek pokroić na kawałki 15 - 18 kawałków. Każdy kawałek rozwałkować bardzo cienko, posypując mąką stolnicę.
Placuszki piec na bardzo rozgrzanej suchej patelni około 2 minuty z każdej strony.
Gorące upieczone placuszki przechować w zamkniętym pojemniku do czasu podania, przed podaniem można odgrzać je na parze lub w mikrofalówce.
Serwowanie
Na podgrzane placuszki nakładać ulubione warzywa, porcję mięsa i odrobinę sosu.