Wszystkie składniki umieścić w misce i zagnieść ciasto. Rozwałkować na placek o grubości około 5 mm. Wyciąć z ciasta krążki.
Blachę wyłożyć papierem do pieczeni, ułożyć na niej ciastka. Piekarnik nagrzać do temperatury 190 st C.
Ciasta piec 12 - 15 minut.
Po upieczeniu ciastka wystudzić na kratce. Czekoladę rozgrzać w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce.
Widelec zanurzyć w roztopionej czekoladzie i wykonując energiczne ruchy nad ciastkiem, udekorować ich wierzch.
Smacznego!
Notatki
Ilość chilli, którą podałam (½ łyżeczki) jest porcją minimalną i bardzo delikatnie wyczuwalna w ciastkach. Polecam dodać odrobinę więcej dla aby smak był bardziej intensywny. Opcja dla twardzieli zakłada w momencie dekorowania ciasteczek roztopiona czekoladą posypanie ich dodatkowo suszonymi płatkami chilli.