5plastrów świeżego ananasa lub z puszkipokrojonego na kwadraty
1garśćposiekanej natki pietruszki
kilka patyków do szaszłyków
Instrukcje
Krewetki rozmrozić i obrać z pancerzyków. W misce wymieszać wszystkie składniki, poza nacią pietruszki, włożyć do niej krewetki, dobrze wymieszać. Odstawić do lodówki na przynajmniej 2 godziny, a najlepiej na całą noc.
Przed smażeniem, krewetki wyjąć z marynaty, nałożyć na patyki do szaszłyków na przemian z kawałkami ananasa.
Grillować na rozgrzanym ruszcie grilla ogrodowego lub suchej patelni grillowej, wystarczy po 2 minuty z każdej strony, krewetki powinny zmienić kolor na łososiowy, grillować z dwóch stron, podczas grillowania pędzlem smarować szaszłyki pozostałą marynatą.
Przed podaniem, posypać siekaną natką pietruszki. Podać z grillowanymi warzywami i surówką z białej kapusty. Smacznego!