Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Uwagi
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Print
Dodaj do kolekcji
Idź do kolekcji
Jajecznica z kurkami
Fantastyczna aromatyczna jajecznica
Autor
Anna
Kuchnia
Polska
Rodzaj
Śniadania
Przygotowanie
7
minuty
minuty
Gotowanie
15
minuty
minuty
Całkowity czas
22
minuty
minuty
Porcje
2
Autor
Anna
Składniki
120
g
oczyszczonych
umytych i pokrojonych kurek
½
średniej
cebuli pokrojonej w kostkę
1
łyżka
masła
1
łyżka
oliwy
5
średnich
jajek
drobno pokrojona natka pietruszki
sól i pieprz
do smaku
Instrukcje
Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić kurki i cebulę, smażyć przez około 8 minut Wbić jajka i na wolnym ogniu smażyć do chwili ścięcia się jajek.
Doprawić solą i pieprzem, posypać natką pietruszki.
Smacznego!
Notatki
Sekret dobrej jajecznicy to smażenie jej na wolnym ogniu!