100gmakaronu ryżowegowaga dotyczy suchego makaronu
¾szklankiobranego zielonego groszku
1łyżeczkatartego świeżego imbiru
1łyżeczkakoncentratu pomidorowegolub 2 pomidory
duża ilość zielonej kolendry
2łyżkisiekanego szczypiorku
1łyżkasiekanej mięty
Instrukcje
Makaron ugotować tak, jak zaleca to producent. Do garnka wlać wywar warzywny/rosół, zagotować.
Pieczarki umyć i pokroić na plastry, dodać do gotującego się wywaru, gotować przez 15 minut, jeśli używacie świeżych pomidorów, to należy je sparzyć i obrać ze skórki, pokroić w kostkę i dodać do zupy.
Doprawić zupę wszystkimi przyprawami, (jeśli dodajecie koncentrat pomidorowy to należy zrobić to teraz) dodać zielony groszek i drobno posiekaną papryczkę chilli (regulujcie ilość papryczki dostosowując smak do własnego podniebienia ) gotować jeszcze przez 5 minut, zdjąć z ognia.
Do miseczek nałożyć makaron nalać porcje zupy, każdą porcje posypać dużą ilością zielonych ziół.