Składnik suche umieścić w misce, wymieszać. Jabłko obrać ze skórki i zetrzeć na tartce o grubych oczkach, odstawić.
W drugiej misce umieścić serek, jajka, mleko, jogurt i olej, całość wymieszać do połączenia się składników na koniec dodać starte jabłko i jeszcze raz wymieszać.
Składniki mokre dodać do suchych połączyć, jeśli masa będzie zbyt gęsta można dodać odrobinę mleka lub maślanki.
Rozgrzać gofrownicę, wysmarować olejem i nalać porcję ciasta, piec na złoty kolor.
Upieczone gofry układać na kratce tam mogą spokojnie czekać na podanie, pamiętajcie, że układanie dużej ilości gorących gofrów na talerzu spowoduje, że gofry zmiękną.
Gofry najlepiej podawać zaraz po upieczeniu z ulubionymi dodatkami, spróbujcie z odrobiną miodu i bananami.
Smacznego!
Notatki
Gofry można odgrzewać w gofrownicy, odgrzane smakują równie dobrze jak i zaraz po upieczeniu.