Białka ubić na sztywną pianę pod koniec dodać cukier, całość ubijać razem przez 2 minuty. Następnie dodać mielone migdały i wiórki kokosowe, wymieszać.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
Z ciasta formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego, każdą kuleczkę spłaszczyć, a następnie ułożyć na blaszce. Ciastka pieczemy około 12-18 minut w zależności od grubości ciastek, brzegi powinny zrobić się rumiane.
Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i wystudzić na kratce.
Przygotowanie kremu
Żółtka ubić z miodem lub syropem z agawy, ubijać tak długo, aż masa będzie gęsta i jasna. Kawę rozpuścić w kilku kroplach wody, dodać do żółtek, miękkie masło dodać łyżka po łyżce ciągle miksując. Na koniec dodać kakao, zmiksować. Jeśli krem podczas miksowania zrobi się rzadki należy włożyć go na kilka minut do lodówki.
Na każde ciastko nałożyć łyżkę kremu formując stożek lub kopczyk, krem można nakładać przy pomocy rękawa cukierniczego, gotowe ciastka włożyć na kilkanaście minut do lodówki.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
Każde ciastko chwycić za spód i zanurzyć w czekoladzie (tylko stożek) chwilę trzymać ciasto stożkiem do dołu, aby ociekł nadmiar czekolady.
Gotowe ciastka układać na talerzu, wstawić do lodówki, aby czekolada stężała. Ciastka przechowujemy w lodówce, można je również zamrozić.