W misce robota kuchennego umieścić wszystkie składniki, zaczynając od wody. Ciasto mieszamy przez 3 minuty na średnich obrotach, końcówką typu hak, następnie przykrywamy miskę folią spożywczą i odstawiamy w ciepłe miejsce (24 - 27 st C) na około 2 godziny lub dłużej.
Po tym czasie, dzielimy ciasto na 4 części, formujemy bagietki, podczas formowania bagietek należy podsypać dość solidne mąką, aby się nie przykleiły do blatu.
Gotowe bagietki przenosimy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około 40 minut lub do chwili, kiedy bagietki podrosną.
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200 st C - opcja górnej i dolnej grzałki.
Przed włożeniem bagietek do piekarnika wsypujemy na jego dno szklankę kostek lodu. Bagietki pieczemy przez około 22 - 25 minut. Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i studzimy na kratce.