Go Back
Print
Recipe Image
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Add to Collection
Go to Collections
Sok z buraków
Smaczny i zdrowy!
Autor
Anna
Kuchnia
Polska
Rodzaj
Napoje
Przygotowanie
15
minutes
minutes
Całkowity czas
15
minutes
minutes
Porcje
8
Autor
Anna
Składniki
600
g
czerwonych buraków
200
g
marchewki
400
g
ogórka gruntowego
300
g
jabłek
4
średnie
pomarańcze
½
cytryny - opcjonalnie
1
kawałek
świeżego imbiru
Instrukcje
Wszystkie owoce i warzywa wyszorować z pomarańczy odciąć skórkę. Pokroić na część, przecisnąć przez wyciskarkę lub sokowirówkę.
Sok podajemy zaraz po przygotowaniu, dobrze smakuje schłodzony.
Smacznego!
Notatki
Wyciśnięty sok można przechowywać w lodówce, a imbir warto dodać na końcu, a przed jego dodaniem można odlać porcję dla dzieci bez jego dodatku :)