W misce miksera umieścić masło i cukier, utrzeć na puszystą masę, następnie dodać jajko, cynamon i mąkę, całość zmiksować. Ciasto uformować w kulę, zawinąć w folię spożywczą i odłożyć do lodówki na około 40 minut.
Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 st C.
Wyjąć ciasto z lodówki, blat podsypać mąką, rozwałkować ciasto na placek o grubości około 4 mm.
Jeśli będziecie używać stempla do ciastek należy postemplować całą powierzchnię rozwałkowanego ciasta, następnie wyciąć ciastka przy pomocy okrągłej wycinaczki odrobinę większej do średnicy stempla (stempel co jakiś czas oprószcie mąką, nie będzie przyklejał się do ciastek).
Ciastka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec przez 15 - 20 minut. Po upieczeniu, ciastka przełożyć na kratkę i wystudzić.
Całkowicie wystudzone ciastka przechowujemy w szczelnie zamkniętym słoiku.