4łyżkiklarowanego masła do posmarowania upieczonych bułek
Instrukcje
Wszystkie składniki na bułki umieścić w misce miksera, wymieszać ciasto końcówką typu hak przez 5 minut na najniższej prędkości, a następnie przez 5 do 8 minut na średniej prędkości, miskę z ciastem przykryć folią spożywczą i odstawić w ciepłe miejsce na około 1 godzinę do wyrośnięcia.
Następnie wyjmij ciasto na oprószony mąką blat i zbij ciasto, a następnie podziel na 24 lub 12 większych części.
Z ciasta uformować kulki, które należy ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 45 minut do podwojenia objętości.
Piekarnik nagrzać do temperatury 190 st C.
Bułki piec przez 15 - 20 minut, opcja górnej i dolnej grzałki.
Po upieczeniu wyjąć z piekarnika na kratkę, posmarować wierzch bułek klarowanym masłem.