2łyżkisiekanej kolendrynatki pietruszki lub bazylii, dodajcie taką zieleninę jaką lubicie najbardziej
odrobina oleju kokosowego do smażenia
1małapapryczka chilli
2ząbkiczosnku
Instrukcje
Awokado umyć, przekroić na pół, wyjąć pestkę, powiększyć odrobinę dziurę po pestce, delikatnie wydrążając miąższ wzdłuż owocu i troszkę na głębokość, dzięki temu zyskamy miejsce na większą ilość sosu.
W miseczce wymieszać majonez, ketchup i jogurt, doprawić do smaku odrobiną soli i pieprzu, dodać posiekaną zieleninę.
Na patelni rozgrzać tolej kokosowy, wrzucić krewetki, drobno posiekaną papryczkę chilli, kiedy krewetki zaczną robić się różowe, dodać zmiażdżony czosnek i pokrojoną papryczkę, doprawić solą, krewetki zdjąć z ognia, wyjąć na ręcznik papierowy.
Połówki awokado napełnić sosem, na wierzch nałożyć usmażone krewetki, jeśli będziecie mieć krewetki olbrzymie, można ładnie zaczepić je za brzegi awokado, tak by zwisały ogonkami na zewnątrz.