Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Add to Collection
Go to Collections
Zupa chrzanowa
Musicie tego spróbować.
Autor
Anna
Kuchnia
Polska
Rodzaj
Zupy
Przygotowanie
10
minutes
minutes
Gotowanie
30
minutes
minutes
Całkowity czas
40
minutes
minutes
Porcje
8
Autor
Anna
Składniki
1 ½
litra
litra wody
2
średnie
pietruszki
50
g
selera
5
sztuk
ziemniaków
2
sztuki
liści laurowych
4
ziarenek
ziela angielskiego
4
łyżki
śmietany 18 %
kilka ugotowanych jajek na twardo
7
łyżki
tartego chrzanu lub do smaku
15
cm
kawałek pora
sól
do smaku
pieprz
do smaku
Instrukcje
Do garnka wlać wodę, włożyć wszystkie warzywa i przyprawy. Chrzan i śmietanę zostawić na koniec.
Zupę gotować do miękkości warzyw, kiedy warzywa będą już miękkie zmiksować na gładki krem, doprawić chrzanem, śmietaną, solą i pieprzem do smaku.
Ugotowane jajka pokroić na kawałki, dodać porcję na każdy talerz.
Smacznego!