Ze wszystkich składników zagnieść ciasto, zawinąć w folię spożywczą, schłodzić w lodówce przez około 30 minut.
Piekarnik rozgrzać do temperatury 160 st C.
Schłodzone ciasto rozwałkować, najlepiej zrobić, to wkładając ciasto pomiędzy dwa arkusze papieru do pieczenia, ciasto jest delikatnie i może się "rozdzierać" podczas wałkowania, papier zabezpieczy je przed tym. Ilość ciasta pozwala wypełnić formę o wymiarach 25 x 35 cm, rozwałkujcie ciasto o 3 cm większe niż wielkość formy aby wywinąć je na boki formy.
Po rozwałkowaniu oderwać jeden arkusz papieru, placek przenieść razem z dolnym papierem do formy, ciasto powinno być wywinięte na boki formy około 1,5 cm, nadmiar ciasta obciąć nożem.
Tak przygotowany spód nakłuć widelcem, wstawić do piekarnika, piec około 15 - 20 minut na złoty kolor z opcją górnej i dolnej grzałki. Ciasto po upieczeniu ostudzić.
Na rozgrzanej patelni uprażyć orzechy, gorące przełożyć do masy kajmakowej, szybko wymieszać.
Na wystudzonym spodzie rozsmarować dżem, a następnie wyłożyć masę kajmakowa z orzechami, wyrównać krem i gotowe.