Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Add to Collection
Go to Collections
Figi zapiekane z kozim serem
Pyszne figi z kozim serem, rewelacja
Autor
Anna
Kuchnia
Polska
Rodzaj
Przekąski
Przygotowanie
5
minutes
minutes
Gotowanie
10
minutes
minutes
Całkowity czas
15
minutes
minutes
Porcje
4
Autor
Anna
Składniki
8
sztuk
świeżych fig
200
g
serka koziego
ja użyłam miękkiego serka do smarowania
pieprz
do smaku
kilka listków świeżej szałwii
kilka winogron
ocet balsamiczny
8
kromek
pieczywa
Instrukcje
Figi
umyć, przekroić na cztery części, ale nie przecinajcie do końca. Figi rozłożyć w naczyniu żaroodpornym. Na środek każdej nałożyć porcję
serka.
Piekarnik
nagrzać
do 180 st C, wstawić figi.
Piec
10 minut.
Winogrona
umyć, przeciąć na pół, ułożyć wokół figi. Udekorować kilkoma listkami szałwii. Przyprawić świeżo mielonym pieprzem. Całość polać octem balsamicznym.
Smacznego!