Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, pokrojone masło, żółtka, 2 łyżki śmietany i cukier, wszystkie składniki na ciasto zagnieść, w razie potrzeby, gdyby ciasto było zbyt suche dodać łyżkę śmietany. Uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć na około pół godziny do lodówki.
W tym czasie, kiedy ciasto odpoczywa w lodówce, umyć i pokroić śliwki. Krówki posiekać na drobne kawałeczki.
Białka ubić na sztywo ze szczyptą soli, do ubitych białek dodawać po łyżce cukru pudru i dalej ubijać tak, aby powstała słodka sztywna pianka.
Piekarnik rozgrzać do 180°C.
Formę na tartę wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Wyjąć ciasto z lodówki i rozwałkować cienki (około 8 milimetrów ) placek, podana ilość ciasta wystarcza na dużą formę o średnicy 35 cm.
Ciasto w formie nakłuć widelcem, wstawić do piekarnika na około 10 minut, aby się podpiekło, po tym czasie wyjąć z piekarnika i rozłożyć śliwki, posypać posiekanymi krówkami, a na wierzch rozsmarować masę bezową. Masa nie musi dokładnie pokrywać całego ciasta. Całość wstawić jeszcze raz do piekarnika na około 20 minut.