2łyżkisiekanej mięty, kolendry i bazyliiz każdego zioła po 2 łyżki
Instrukcje
Krewetki rozmrozić obrać, zioła posiekać, połowę z nich wsypać do miseczki w której zrobimy marynatę.
Do miseczki kolejno dodać wszystkie wyżej wymienione składniki pamiętając, aby cebulę posiekać bardzo drobno, wymieszać do połączenia się składników, marynata powinna być dość gęstą, dodać krewetki dokładnie wymieszać, aby krewetki pokryły się marynatą, najlepiej marynować przez całą noc, ale jeśli nie macie tyle czasu to wystarczą 2-3 godziny, oczywiście marynowane krewetki przechowujemy w lodówce.
Jeśli robimy wersję domową, to po prostu rozgrzewamy patelnie i na nią wykładamy krewetki wyjęte z marynaty, smażymy krótko, aby się zbytnio nie wysuszyły pod koniec smażenie wlewamy pozostałą marynatę z której robi się przepyszny sos.