Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 st C. Formę o wymiarach 23x33 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Składniki na ciasto umieścić w misce według podajnej kolejności, zagnieść głdakie ciasto. ¾ ciasta rozwałkowaćna na cienki placek, którym wyołożyć spód formy, całą powierzchnię ciasta nakłóć widelcem. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika, podpiec przez 12-15 minut.
W czasie, kiedy spód podpieka się należy umyć, osuszyć i wypestkować śliwki, przekroić każdą na pół.
Podpieczony na złoto spód wyjąć z piekarnika, ułożyć śliwki jedna obok drugiej, na śliwki rozłożyć resztę ciasta, można rozwałkować ciasto na cieniutki placek i porozrywać na mniejsze kawałki, a następnie nieregularnie rozłożyć na śliwkach. Można również zetrzeć ciasto na tatce o dużych oczkach i rozsypać na wierzchu.
Ciasto pieczeny przez 30-35 minut do zarumienienia się wierzchu ciasta. Po upieczeniu wyjąć ciasto z piekarnika i pozostawić na kratce do przestudzenia.
Z cukru pudru i likeru utrzeć gęsty lukier, polać nim wierzch ciasta.