Wszystkie składniki na spód tarty umieścić w misce, zagnieść ciasto. Gotowe ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 1 godzinę.
Do miski włożyć pokrojone śliwki, dodać cukier, mąkę i cynamon, dokładnie wymieszać.
Nagrzać piekarnik do 190°C.
Na papierze do pieczenia rozwałkować cienki placek o wymiarach około 35 x 32 cm, brzegi powinny być nieregularne. Chwytając za papier przenieść ciasto na blachę. Naśrodek tarty ułożyć śliwki, zostawiając 7-8 cm brzegu ciasta bez nadzienia. Posypać śliwki i płatkami migdałowymi. Brzegizawinąć do środka tarty, tak aby przykryły częściowo nadzienie ze śliwek. Rozmąconym jajkiem posmarować zawinięte brzegi ciasta. Wstawić do piekarnika, piec 30 minut.
Przed podaniem można posypać cukrem pudrem. Smacznego!