Cześć! Mam na imię Ania.
Jestem zakręcona na punkcie smacznego, domowego i zdrowego jedzenia. Jedzenia, które można przygotować od podstaw w domowej kuchni, bez wysokoprzetworzonych produktów oraz niezdrowych i niepotrzebnych dodatków.
Moja filozofia
Staram się, aby proponowane przeze mnie potrawy można było przygotować z ogólnodostępnych produktów w prosty i szybki sposób. Na blogu znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne. Szczególnie gorąco zachęcam Wszystkich do pieczenia domowego chleba, bułeczek i domowych ciast i ciasteczek. Wiem, że pieczenie i gotowanie nie zawsze bywa łatwe, ale zapewniam Was, że jest to do zrobienia przez każdego, kto naprawdę będzie tego chciał. Pieczenie było kiedyś dla mnie koszmarem, spod mojej ręki wyszła masa różnego rodzaju niezjadliwych gniotów i zakalców! Dziś wiem, że najważniejsza jest nasza chęć, motywacja i wytrwałość, gotowanie jest sztuką wymagającą przede wszystkim serca, wtedy wszystko staje się proste i łatwe, a potrawy smaczne!
Wskazówki
Jeśli nie wiesz gdzie zacząć, co chcesz ugotować, na co masz ochotę zacznij od indeksu przepisów. Znajdziesz tam ciągle zwiększającą się liczbę przepisów przygotowanych i sfotografowanych przeze mnie, podzielonych na kategorie z "inteligentną" wyszukiwarką.
Mój blog ma charakter niekomercyjny i jeśli nic się nie zmieni, to taki zostanie. Bez obaw możesz się zapisać do newslettera, mniej więcej raz na miesiąc dostaniesz podsumowanie z nowymi przepisami bez żadnych reklam. Jeśli chcesz po prostu skontaktować się ze mną, wypełnij formularz na stronie kontakt
Więcej o mnie
Jestem mamą trzech przecudownych córek i żoną wytrawnego smakosza, to oni każdego dnia dają mi impuls do poszukiwania i wymyślania zdrowych przepisów. To również oni zjadają przygotowane potrawy 🙂
Poza gotowaniem uwielbiam odkrywanie świata, podróże bliskie i dalekie, fotografowanie, szycie, szydełkowanie, malowanie, jazdę na rowerze, nurkowanie, windsurfing. Wielką frajdę sprawia mi robienie biżuterii i dłubanie w drewnie. Moim oczkiem jest ogród i przydomowy warzywnik, w którym hoduję owoce i warzywa dla swojej rodziny. Pod hasłem „ulubione“ jest jeszcze całkiem spora lista, ale czasu brak na realizację wszystkich pasji 😉
Zajmuję się również opracowywaniem nowych receptur dla firm produkujących zdrową żywność, największe doświadczenie mam w przemyśle produkującym żywność w technologii RAW 42 °. Chętnych do współpracy zapraszam do kontaktu mailowego.
Zapraszam Was do mojej kuchni!
Ania