150gczekoladypokrojonej w drobną kosteczkę - ja dałam 100 g mlecznej i 50 g gorzkiej
2średniejajka
1łyżkasoku z cytryny
150gmasła
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 st C.
W misce miksera umieścić masło i cukier, utrzeć na puszystą masę, a następnie dodać jajka i sok z cytryny. W innej misce wymieszać wszystkie składniki suche z płatkami owsianymi, siekanymi orzechami i połową czekolady, dodać je do składników mokrych, wymieszać do połączenia się składników.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, przy pomocy łyżki do lodów nakładać kulki ciasta zachowując odstępy między ciastkami, każde ciastko delikatnie spłaszczyć, a na wierzch wcisnąć po kilka kawałków czekolady.
Blachę wstawić do piekarnika, ciastka piec przez około 15 minut. Po upieczeniu przełożyć ciastka na kratkę i wystudzić.
Smacznego!
Notatki
Pilnujecie ciastek żeby nie przypaliły się! Po całkowitym wystudzeniu ciastka można przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku przez około dwa tygodnie.