120mllikieru kokosowegokawowego lub adwokat - w zależności czym dysponujecie
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 st C.
Masło włożyć do rondelka, rozpuścić, a następnie dodać połamaną na kawałki czekoladę mieszać do całkowitego rozpuszczenia, odstawić do przestudzenia. Do miski przesiać mąkę dodać sól.
W innej misce umieścić jajka i cukier, krótko wymieszać przy pomocy rózgi, następnie dodać likier, przestudzoną masę czekoladową, cały czas mieszać. Mieszaninę dolać do składników suchych, wymieszać do połączenia się na jednolitą gęstą masę.
Formę o wymiarach około 16 x 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia na dno wylać połowę ciasta rozsypać równomiernie wcześniej umytą i osuszoną żurawinę, wylać pozostałą część ciasta, wyrównać wierzch.
Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec przez 25-30 minut, wierzch ciasta powinien być przypieczony/ścięty, ale w środku brownie powinno pozostać wilgotne, ale nie surowe!