165gsiekanej czekoladyużyłam mieszanki ciemnej i białej czekolady oraz krówek mlecznych
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do temperatury 175 st C.
Banany zmiksować na gładką masę z dodatkiem soku z cytryny, dodać jajko, które należy połączyć z masą. Czekoladę i krówki pokroić w małą kostkę, odłożyć. W misce wymieszać wszystkie składniki suche poza cukrem.
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie dodać zmiksowane banany z jajkami oraz składniki suche, wymieszać do połączenia się w jednolitą masę na koniec dodać posiekaną czekoladę i również wymieszać.
Formę wysmarować masłem lub olejem i obsypać odrobiną mąki. Masę przelać do formy, wyrównać wierzch, wstawić do nagrzanego piekarnika.
Piec przez 40 - 55 minut zależnie od wielkości formy ja użyłam formy o wymiarach 16x27 cm.
Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i udekorować rozpuszczoną czekoladą lub karmelem przed podaniem przestudzić.
Smacznego!
Notatki
Do ciasta można dodać dowolną mieszankę czekolad lub użyć jednego rodzaju np.mlecznej lub tylko gorzkiej...