wędzona papryka w proszkumożna użyć zwykłej słodkiej
10listkówświeżej mięty i bazylii
1łyżeczka listków świeżego oregano lub tymianku
oliwa z oliwek do smażenia + kilka kropelek oleju sezamowego
Instrukcje
Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić, ostudzić.
Daktyle przekroić wzdłuż, a następnie w cienkie paseczki, migdały posiekać.
Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy z dodatkiem kilku kropel oleju sezamowego, wrzucić cebulę, smażyć chwilkę ciągle mieszając, następnie dodać daktyle i migdały oraz cukinię, całość smażyć przez około 3-4 minuty ciągle mieszając, zdjąć z ognia, dodać do kaszy.
Papryczkę chilli i zioła pokroić cieniutko, dodać do kaszy. Doprawić przyprawami do smaku, wymieszać.