Jarmuż umyć, wyciąć grube łodygi, osuszyć na ściereczce lub przy pomocy ręcznika papierowego.
W małej misce umieścić olej kokosowy, ocet, pokruszony czosnek niedźwiedzi, czosnek granulowany, sól i pieprz, całość wymieszać.
Jarmuż włożyć do dużej miski wylać zawartość miseczki na liście, rękoma dokładnie, ale delikatnie wymieszać, liście powinny pokryć się marynatą, odstawić na chwilkę.
Przygotować dużą blachę, wyłożyć ją papierem do pieczenia, równomiernie rozłożyć jarmuż. Blachę wstawić do piekarnika, piec przez 5 do 8 minut obserwując, czy liście się nie przypiekają.
Po upieczeniu wystudzić na kratce.
Smacznego!
Notatki
Chipsy po całkowitym wystudzeniu można przechować przez kilka dni w zamkniętym słoiku. Choć pozostawione w misce na stole ( o ile nie zostaną zjedzone od razu ) pozostają chrupiące przez kilka dni :)