W rondlu zagotować wodę z dodatkiem masła, kiedy woda zacznie się gotować należy zmniejszyć ogień i dodać przesianą mąkę z solą, energicznie mieszać do chwilki, kiedy masa będzie jednolita i zacznie odstawać od ścianek garnek.
Zdjąć garnek z ognia, masę delikatnie przestudzić, następnie dodawać po jednym jajku, dokładnie miksując po dodaniu każdego, masa powinna być gładka i jednolita.
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 st C.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
Ciasto nałożyć do szprycy cukierniczej, a następnie wyciskać "krople" ciasta wielkości borówki, zachowując między nimi odstępy.
Wstawić do piekarnika i piec 10 minut.
Po upieczeniu wyjąć groszek na kratkę i wystudzić.
Po całkowitym wystudzeniu groszek można przełożyć do słoika, zamknąć i przechować do momentu wykorzystania.