Krewetki obrać, umyć i ususzyć. Czerwoną cebulę przekroić na pół a następnie w piórka. Dymkę i paprykę pokroić w kostkę.
Cukinię dokładnie wyszorować, a następnie nożykiem do warzyw z odpowiednią końcówką lub na specjalnej tartce do warzyw zetrzeć cukinię na długie i cienkie nitki makaronu.
Na głębokiej patelni rozgrzać olej kokosowy, dodać połowę pokrojonej czerwonej cebuli i białą część dymki, podsmażyć. Dodać krewetki, a kiedy zaczną różowieć dodać cienko posiekany jarmuż i czerwoną paprykę pokrojona w kostkę, smażyć chwilkę na dość dużym ogniu. Doprawić solą, sokiem z cytryny i papryczką chilli.
Następnie dodać makaron z cukinii, dusić około 3 minut ciągle mieszając na koniec dodać skórkę z cytryny, wszystko dokładnie wymieszać.