Rybę wypatroszyć, umyć i osuszyć. Natrzeć solą z każdej strony. Nasiona kolendry zmiażdżyć w moździerzu wymieszać z płatkami chilli i kminkiem. Skórkę z umytej i osuszonej pomarańczy zetrzeć na tarce o małych oczkach, natrzeć nią rybę z każdej strony, a następnie wcześniej przygotowaną mieszanką przypraw.
Połowę pomarańczy przekroić na 4 części.
Rybę przełożyć do naczynia wysmarowanego oliwą, skropić sokiem z połowy pomarańczy, pozostałymi kawałkami pomarańczy obłożyć rybę, jedną część włożyć jej do brzucha wraz z kilkoma listkami mięty.
Piekarnik nagrzać do temperatury 220 st C, piec pod przykryciem przez 15 minut po tym czasie zdjąć przykrycie i dopiec jeszcze 5 minut, aby ryba się zarumieniła.
Przed podaniem wyjąć kawałki upieczonej pomarańczy i skropić nią doradę, posypać posiekaną miętą.