Do dużej miski wsypać wszystkie sypkie składniki granoli. W naczyniu wymieszać wodę, miód i olej. Wlać do miski z sypką mieszanką, wymieszać dokładnie, najlepiej ręką
Piekarnik rozgrzać do temperatury 160 st C. Przygotować dwie duże blaszki, wyłożyć je papierem do pieczenia. Mieszankę podzielić na pół i rozłożyć na papierze. Wstawić od piekarnika, piec przez 50 minut, mieszając granolę co 10 minut, aby równo się przypiekła.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do całkowitego wystygnięcia.
Kiedy granola całkowicie wystygnie należy schować ją do zamykanego pojemnika lub słoja i podjadać kiedy przyjdzie na to ochota!
Smacznego!
Notatki
Długość pieczenia może się wydłużyć lub skrócić, to zależy do tego jak wasz piekarnik piecze. Granola nie powinna się przypalić, może nabrać wtedy lekko gorzkiego smaku!