Masło pokroić na małe kawałki i razem z pozostałymi składniki umieścić w misce, zagnieść ciasto.
Uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i odłożyć na ok. pół godziny do lodówki, a najlepiej do zamrażalnika.
Truskawki myć, pokroić. Piekarnik rozgrzać do 180°C. Papier do pieczenia dociąć do wielkości formy.
Oderwać około ¾ ciasta i rozwałkować na wyciętym papierze, na grubość do 5 milimetrów, przełożyć rozwałkowane ciasto na blachę, spód podziurkować widelcem całą powierzchnię ciasta. Wstawić do piekarnika, podpiec przez ok. 10 - 12 minut na złoty kolor.
Resztę ciasta należy rozwałkować na bardzo cienki placuszek.
Ciasto wyjąć z piekarnika, rozłożyć truskawki, przykryć porwanymi kawałkami ciasta i ponownie wstawić do piekarnika na ok. 20 minut, do momentu, kiedy góra tarty się zarumieni.