Piersi kurczaka umyć, osuszyć i pokroić wzdłuż na paski o szerokości około 2 cm. Mięso przełożyć do miski, dodać łyżkę oleju, czosnek, imbir, skórkę z cytryny, troszkę soli, wymieszać. Miskę przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na 3 godziny lub całą noc.
Na głęboką patelnię nalać około 2 łyżki oleju, na gorący olej włożyć mięso, smażyć na dużym ogniu, obracać kurczaka ,aby każda strona była przyrumieniona. Następnie dodać resztę przypraw, gałązkę rozmarynu smażyć chwilkę. Wlać pomidory i miód dodać orzechy, zmniejszyć ogień, gotować 15-20 minut. Na koniec spróbować sos i ewentualnie doprawić go jeszcze odrobiną przypraw. Zdjąć z ognia dodać śmietanę, wymieszać. Podawać z kaszą lub ryżem. Smacznego!