Mango umyć, obrać ze skórki odkroić cały miąższ, zmiksować na gładki mus w blenderze. Mleczko kokosowe wylać z puszki i lekko pogrzać, aby było jednorodne. Mleko w proszku (50 g) rozmieszać a letniej wodzie (70 ml) dodać erytrol, wymieszać. Połączyć wszystkie składniki, najlepiej wszystko razem zmiksować w blenderze, aby napowietrzyć masę. Miskę z masą lodową wstawić najlepiej do zamrażalnika na 30 minuta, aby się schłodziła.
Schłodzoną masę wlać do maszyny do lodów i kręcić do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Gotowe lody zjeść od razu lub przełożyć do zamykanego naczynia, przechowywać w zamrażalniku. Kiedy najdzie Was chęć na zjedzenie lodów wyjąć z zamrażalnika i chwilę poczekać, aby lekko się rozmroziły. Smacznego!
Notatki
Jeśli nie macie maszynki do lodów/sorbetiery lody można zrobić ręcznie. W tym celu należy przygotowaną masę umieścić w zamrażalniku i mieszać ją co 30-40 minut do uzyskania odpowiedniego zmrożenia lodów.