Fantastyczne brownie z malinami o lepkim wnętrzu z soczystymi malinami, pyszne i bardzo łatwe!
Autor Anna
Kuchnia Polska
Rodzaj Desery
Przygotowanie 10 minutyminuty
Gotowanie 30 minutyminuty
Całkowity czas 40 minutyminuty
Porcje 10
Autor Anna
Składniki
50goleju kokosowegolub masła
100gczekolady ciemnejpowyżej 70% kakaa
50gczekolady mlecznej
130gcukrumoże być trzcinowy lub biały
1szczyptasoli
15gkakaogorzkiego dobrej jakości
3dużejajka
1łyżeczkacynamonu
40gmąki kukurydzianej
1szklankamalinużyłam mrożonych
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 st C.Formę o wymiarach 20x20 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Czekoladę i olej kokosowy lub masło rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce na niższej mocy urządzenia, wymieszać do połączenie się składników, następnie dodać kakao, sól, cynamon i cukier, wymieszać rózgą (składniki płynne przed dodaniem mąki powinny być letnie) następnie dodać mąkę kukurydzianą i ponownie wymieszać do połączenia się wszystkich składników.
Na koniec dodać roztrzepane jajka oraz mrożone maliny (bez rozmrażania) i jeszcze raz wymieszać, ciasto przelać do przygotowanej formy, wyrównać wierzch. Wstawić brownie do nagrzanego piekarnika, piec przez 30 minut lub do tak zwanego suchego patyczka, patyczek po wbiciu w ciasto może być lekko wilgotny, ale nie oblepiony surowym ciastem!
Po upieczeniu wyjąć ciasto z piekarnika i przestudzić.
Ciastka typu brownie nie należy przepiekać! Ponieważ straci swoją wspaniałą cechę jaką jest wilgotny środek :)