Zaskakujące połączenie składników, wspaniały smak.
Autor Anna
Kuchnia Polska
Rodzaj Desery
Przygotowanie 15 minutyminuty
Gotowanie 15 minutyminuty
Całkowity czas 30 minutyminuty
Porcje 16
Autor Anna
Składniki
110gmarchwi
100mlsoku z pomarańczy
skórka otarta z ½ pomarańczy
60gmiękkiego masła
15gortrąb pszennych
120gmąki pszennej
1łyżka golden syrup
60gcukru trzcinowego
Instrukcje
Na tarce o małych oczkach zetrzeć marchew. Pomarańczę wyszorować, zetrzeć skórkę z ½ pomarańczy, wycisnąć sok. Wszystkie składniki umieścić w misce, wymieszać łyżką do połączenia się wszystkich składników, ciasto jest bardzo wilgotne i klejące.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do temperatury 210 st C.
Łyżką do nakładania lodów, nałożyć porcję ciasta zachowując odstępy, każdą porcję ciasta delikatnie spłaszczyć. Wstawić do piekarnika, piec przez około 15 minut z opcją górnej i dolnej grzałki.