Ciastka, które kochają dzieci! Czekolada i pianki to jest to!
Autor Anna
Kuchnia Amerykańska
Rodzaj Desery, orzechy
Przygotowanie 20 minutyminuty
Gotowanie 14 minutyminuty
Całkowity czas 35 minutyminuty
Porcje 24
Autor Anna
Składniki
230gmąki pszennej
40gkakao
½łyżeczkiproszku do pieczenia
¼łyżeczkisody
200gcukru
160gmasłamiękkiego
1jajko
2łyżkimleka
1łyżkaekstraktu waniliowego
1szklankamałych pianek marshmallowjeśli nie macie małych można duże pianki przekroić na 4 części
30grodzynek
30gorzechów nerkowcadelikatnie posiekane
100gczekoladydeserowej lub gorzkiej pokrojonej w drobną kostkę
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do temperatury st 180 C.
Masło umieścić w misce, dodać cukier i ubić na puszystą masę, następnie dodać jajko, ekstrakt waniliowy oraz mleko, zmiksować. W innej misce wymieszać wszystkie składniki suche. Do miski z utartym masłem dodać składniki suche w dwóch porcjach, zmiksować do połączenia się w jednolitą masę.
Na koniec dodać czekoladę, pianki, rodzynki i orzechy, wymieszać przy pomocy łyżki.
Na blachę położyć papier do pieczenia, łyżką do nakładania lodów odmierzać porcje ciasta, nakładać na papier, każdą kulkę ciasta delikatnie rozpłaszczyć.
Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec przez 13-15 minut. Po upieczeniu ciastka przenieść na kratkę i przestudzić. Ciastka można jeść na ciepło i na zimno.