Bardzo smaczny, lekki sos kurkowy do kasz, makaronów lub pieczywa.
Autor Anna
Kuchnia Polska
Rodzaj Obiad
Przygotowanie 10 minutyminuty
Gotowanie 10 minutyminuty
Całkowity czas 20 minutyminuty
Porcje 2
Autor Anna
Składniki
300gkurek
1dużacebula - pokrojona w piórka
1ząbekczosnku
sóldo smaku
świeżo mielony pieprzdo smaku
400gpomidorów najlepiej malinowych
1gałązka świeżego tymianku - użyłam cytrynowego
Instrukcje
Grzyby oczyścić, umyć, większe pokroić.
Na patelni rozgrzać olej, dodać grzyby smażyć przez kilka minut do chwili, kiedy odparuje płyn, następnie dodać cebulę i listki tymianku, smażyć chwilkę.
Pomidory sparzyć, pokroić w dość dużą kostkę, dodać do grzybów, smażyć na dość dużym ogniu przez około 5 minuty.