Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Uwagi
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Drukuj
Dodaj do kolekcji
Idź do kolekcji
Mango lassi
Aksamitny koktajl z mango i jogurtu naturalnego. Pyszny!
Autor
Anna
Kuchnia
Hinduska
Rodzaj
Napoje
Przygotowanie
10
minuty
minuty
Porcje
2
Autor
Anna
Składniki
200
ml
pulpy z dojrzałego mango
= 1 średniej wielkości
100
ml
jogurtu naturalnego
100
ml
mleczka kokosowego
niskotłuszczowego
50
ml
zimnej wody
2
łyżeczki
miodu
lub syropu z agawy może być również cukier do smaku
szczypta
mielonego kardamonu
opcjonalnie
Instrukcje
Mango umyć, wykroić miąższ, umieścić go w blenderze, dodać jogurt naturalny, mleczko kokosowe i miód, zmiksować na gładki mus.
Do szklanki nałożyć lód w kostkach, nalać koktajl i udekorować mielonym kardamonem lub mielonymi orzechami pistacjowymi.
Smacznego!
Notatki
Do przygotowania koktajlu można użyć tylko mleczka kokosowego i wody lub tylko jogurtu naturalnego również z dodatkiem wody.