Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Drukuj
Dodaj do kolekcji
Idź do kolekcji
Muffinki dyniowe
Autor
Anna
Kuchnia
Polska
Rodzaj
Deser
Przygotowanie
10
minuty
minuty
Gotowanie
30
minuty
minuty
Całkowity czas
40
minuty
minuty
Porcje
16
Autor
Anna
Składniki
140
g
masła w temperaturze pokojowej
⅓
szklanki
maślanki
1¼
szklanki
puree z dyni
2
średnie
jajka
¾
szklanki
cukru trzcinowego
¼
łyżeczki
mielonej gałki muszkatołowej
½
łyżeczki
mielonego imbiru
1½
łyżeczki
mielonego cynamonu
½
łyżeczki
soli
¼
łyżeczki
sody
2
łyżeczki
proszku do pieczenia
400
g
mąki
Instrukcje
Wszystkie składniki suche wymieszać w dużej misce.
W drugiej wymieszać składniki mokre.
Do składników suchych dodać mokre, wymieszać do połączenia się składników. Ciasto nałożyć do foremek ma muffinki.
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 st C, piec około 30 minut. Smacznego!