Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Add to Collection
Go to Collections
Sok z jarmużu i jabłek
Jabłka i jarmuż to wspaniałe połączenie zdrowe i smaczne, spróbujcie.
Autor
Anna
Kuchnia
Polska
Rodzaj
Napoje
Przygotowanie
10
minutes
minutes
Całkowity czas
10
minutes
minutes
Porcje
2
Autor
Anna
Składniki
150
g
jarmużu
4
duże
jabłka
½
średniej
cytryny
10
g
imbiru
świeżego, ilość dostosujcie do swojego smaku
1
łyżeczka
proszku trawy z jęczmienia
Instrukcje
Jarmuż umyć i osuszyć. Jabłka umyć, jeśli jest taka potrzeba należy usunąć gniazda nasienne.
Imbir wyszorować lub obrać ze skórki. Cytrynę obrać ze skórki.
Wszystkie składniki na sok przecisnąć przez wyciskarkę ślimakową lub sokowirówkę. Na koniec dodać proszek z jęczmienia, wymieszać. Podawać z lodem.
Smacznego!