200gmąki pszennej pełnoziarnistej lub zwykłej mąki pszennej
Instrukcje
Mało umieścić w misce miksera dodać cukier, zmiksować na gładką puszystą masę. Następnie dodać po jednym jajku, po każdym dokładnie zmiksować. Dodać pozostałe składniki, dokładnie połączyć.
Na końcu dodać płatki owsiane, (jeśli macie płatki owsiane gruge, można je delikatnei rozdrobnic w blenderze) wymieszać łyżką. Miskę z ciastem wstawić do lodówki na 20 minut.
Piekarnik rozgrzać do temperatury 170 st C.
Wyjąć ciasto z lodówki, nabierać łyżką równe porcje, zwilżonymi dłońmi formować kulki, układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w 5 cm odstępach, kulki rozpłaszczyć na cieniutkie ciasteczka.
Wstawić do piekarnika, piec 12 - 15 minut. Wystudzić na kratce.
Smacznego!
Notatki
Kulki z ciasta robiłam wielkości orzecha włoskiego i z takiej porcji ciastko wychodzi bardzo duże, oczywiście możecie zrobić mniejsze ciasteczka, pamiętajcie tylko, aby pilnować ich przy pieczeniu, ponieważ będą potrzebowały mniej czasu na upieczenie się :)