Wydrążony miąższ z cukinii drobno posiekać. Cebulę pokroić w kostkę. Liście jarmużu umyć i posiekać na drobno.
Na patelni rozgrzać olej, dodać cebule, chwilkę podsmażyć po chwili dodać umyte i pokrojone kurki i posiekany czosnek, smażyć przez 5 minut. Następnie dodać miąższ z cukinii, kiedy cukinia puści sok dodać 4 łyżki kaszki kuskus, smażyć ciągle mieszając przez około 4 minuty, dodać jarmuż, smażyć całość do momentu aż jarmuż nabierze jaskrawo zielonego koloru pod koniec dodać fasolę.
Zestawić patelnię z ognia, po krótkiej chwili, kiedy warzywa przestygną doprawić przyprawami, a następnie dodać drobno pokrojony ser Dorblu, dokładnie wmieszać do połączenie się składników.
Piekarnik powinien być nagrzany do temperatury 180 st C.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć cukinię, nałożyć farsz, można nałożyć " z górką ", delikatnie docisnąć. Na wierzch ułożyć po kilka plasterków twardego koziego sera. Wstawić do piekarnika na 20 minut