Wszystkie składniki na ciasto zagnieść, zawinąć w folię spożywczą i odłożyć do lodówki na około 30 minut.
Obrane i pokrojone na drobne kawałki jabłka umieścić w rondelku. Do jabłek dodać rodzynki i dusić razem do momentu, kiedy odparuje sok z jabłek. Następnie dodać cukier, cynamon, wiórki kokosowe i mąkę ziemniaczaną.
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 s C.
Ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować ¾ ciasta na cienki placek. Wyłożyć nim formę ( ja użyłam okrągłej, o średnicy 30 cm ) całą powierzchnię nakłuć widelcem.
Wstawić do piekarnika na 15 minut. Wyjąć podpieczony spód, wyłożyć nadzienie jabłkowe.
Na tarce o grubych oczkach zetrzeć resztę ciasta. Ciasto posypać startym ciastem i wiórkami kokosowymi. Wstawić do piekarnika na 25 minut.