8połóweksuszonych pomidorów pokrojonych na cienkie paski
świeża kolendra
majonez
pieprzdo smaku
1puszkatuńczykaw kawałkach
ulubiona sałata do wyboru: rukolasałata lodowa, świeży szpinak...
Instrukcje
Jeśli użyjecie domowych tortilli proponuje po upieczeniu ich zawinąć w wilgotną ściereczkę, aby zmiękły, można również podgrzać je w mikrofalówce.
Bakłażana należy pokroić na plastry, posypać solą, posmarować oliwą z dwóch stron, grillować najlepiej na patelni grillowej. Po upieczeniu przeciąć na pół, ułożyć na ręczniku papierowym aby ociekły z nadmiaru soku.
Placek układamy na blacie lub desce do krojenia, smarujemy majonezem Układamy porwaną sałatę, kawałki tuńczyka, cebulę pokrojoną w cienkie piórka, kawałki suszonych pomidorów, bakłażanowe połówki. Posypać świeżo mielonym pieprzem posypać zielonymi listkami kolendry. Zwinąć w rulon, przeciąć na pół, układać na talerzu jeden na drugim, można dolną część zawinąć w papier.