Ziemniaki umyć, nie obierać, przekroić wzdłuż tak, aby uzyskać 6 części z każdego ziemniaka jeśli będą, to duże ziemniaki należy przekroić je na więcej kawałków.
Wodę z dodatkiem soli zagotować, do gotującej się wody wrzucić pokrojone ziemniaki, gotować 10 minut. Po tym czasie odcedzić.
Wcześniej przygotować mieszankę przypraw, dobrze rozetrzeć zioła, podgotowane ziemniaki posypać mieszanką tak, aby całe się nią pokryły, robię to w misce, potrząsając nią.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić przygotowane ziemniaki i smażyć na dużym ogniu, przewracając od czasu do czasu, ziemniaki powinny łanie się zarumienić z każdej strony, będą wtedy delikatnie chrupiące z wierzchu i miękkie w środku.
Po usmażeniu wyjąć je na ręcznik papierowy, aby ociekły z tłuszczu.