Cofnij
Drukuj
Ilustracja przepisu
Uwagi
–
+
servings
Mniejszy
Normalny
Większy
Drukuj
Dodaj do kolekcji
Idź do kolekcji
Sok z buraków
Smaczny i zdrowy!
Autor
Anna
Kuchnia
Polska
Rodzaj
Napoje
Przygotowanie
15
minuty
minuty
Całkowity czas
15
minuty
minuty
Porcje
8
Autor
Anna
Składniki
600
g
czerwonych buraków
200
g
marchewki
400
g
ogórka gruntowego
300
g
jabłek
4
średnie
pomarańcze
½
cytryny - opcjonalnie
1
kawałek
świeżego imbiru
Instrukcje
Wszystkie owoce i warzywa wyszorować z pomarańczy odciąć skórkę. Pokroić na część, przecisnąć przez wyciskarkę lub sokowirówkę.
Sok podajemy zaraz po przygotowaniu, dobrze smakuje schłodzony.
Smacznego!
Notatki
Wyciśnięty sok można przechowywać w lodówce, a imbir warto dodać na końcu, a przed jego dodaniem można odlać porcję dla dzieci bez jego dodatku :)